dilluns, 26 d’abril del 2010

Anècdotes d'una festiva jornada electoral

Potser la votació més exòtica d'aquest diumenge l'ha protagonitzat una balaguerina que resideix a Suïssa. La Íngrid s'ha desplaçat fins a la mesa situada a Ginebra, al davant de la seu de les Nacions Unides d'aquella ciutat. Ha votat en un dels col·legis electorals que els catalans a l’exterior han muntat a llocs tan dispars com Holanda, Quebec o Suïssa.

A Balaguer la jornada electoral ha transcorregut sense cap incidència però amb moltes curiositats. Una de les més cridaneres l'ha protagonitzat un veí del barri del Firal, que ha arribat al col·legi electoral muntat a cavall, aprofitant que després de votar anava com cada diumenge a fer hípica.

I ara, una curiositat llaminera. El forner de Penelles s'ha aixecar aviat aquest diumenge per poder portar a primera hora del matí l'esmorzar dels voluntaris: talls de coca amb xocolata. Al col·legi del Patufet no degueren tindre gaira gana, i han decidir compartir-los: un dels premiats ha estat el votant cent, i un altre el votant que feia el número 150 (a la foto).

Finalment una anècdota molt emotiva. L’escriptor xilè Miguel Gallardo, que fa anys que viu a la nostra ciutat, ha explicat en arribar al col·legi electoral que aquesta votació era molt especial. Es tractava de la primera votació a la que podia participar des que es va exiliar, arran de l'aixecament militar de Pinochet l'any 1973.

+ INFO: SUÏSSA DECIDEIX

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada