diumenge, 25 d’abril del 2010

Eufòria a Balaguer pels resultats: el sí arriba al 86% en una consulta que aconsegueix arribar al sostre dels grans grups


Amb el 100% de resultats escrutats el resultat de la consulta de Balaguer ha estat favorable al Sí, amb un 86,74%, el NO amb el 7,76% i el vot blanc amb un 5,50%.

El percentatge de participació aconseguit a la consulta de caràcter simbòlic d'aquest diumenge ha estat molt superior a les expectatives, i ha igualat el sostre electoral que obtenen els partits majoritaris en les eleccions oficials. Un total de 2704 vots han equiparat els partidaris del dret a decidir al percentatge màxim que aconsegueixen les opcions guanyadores als altres comicis. S'ha aconseguit una participació del 22,47% de majors de 18 anys amb DNI, el mateix nivell que obtenen sobre el cens els partits majoritaris.

Des de Balaguer Decideix s’agraeix a tota la ciutadania per fer sentir la veu de Balaguer, i s'insisteix en la importància de la participació i del vot com a mecanisme per gestionar els afers públics d’acord amb l’opinió de la ciutadania. Al mateix temps es dóna com a aconseguit l'objectiu de traslladar al carrer el debat sobre el dret a decidir.

La realització de la consulta i la campanya electoral no han costat res als contribuents ja que s'han finançat totalment per activitats, donatius i recursos generats per la comissió organitzadora sense haver rebut cap tipus d'ajut o subvenció públiques.

2 comentaris:

  1. Ara cal passar a l'acció i posar pressió als polítics. Molta de la gentque no va votar no era espanyolista, sinò que molts d'ells anirien a votar a un referèndum vinculant on realment el poble decidís, però ahir els va agafar mandra. Posem pressió als polítics, els primers els nostres, els balaguerins. Per cert, va votar l'Alcalde?.

    ResponElimina
  2. a la trobada entre l'alcaldia i la plataforma ens va informar que no aniria a votar, però desconeixem si al final va canviar d'opinió

    ResponElimina