dimarts, 20 d’abril del 2010

Sards, bascos i flamencs faran d'observadors internacionals a Balaguer

Fins a sis observadors internacionals validaran el bon funcionament de la consulta del 25 d'abril a les Terres de Ponent. Seran alcaldes i diputats de Flandes, Sardenya i el País Basc, que durant tot el dia comprovaran que tot funcioni amb el màxim rigor i transparència, per permetre a tothom poder votar en el sentit que vulgui amb total llibertat.

Està previst que el dissabte al vespre arribi la primera delegació a Balaguer. Estarà formada per Sebas Colio de l'Ajuntament de Zizur (País Basc) i Guido Sarritzu de l'Ajuntament de Quartu Sant'Elena (Sardenya). El diumenge al matí faran una visita als col·legis electorals coincidint amb l'obertura de les meses. Una segona delegació arribarà a Balaguer al migdia, i estarà formada per Ornella Demuro de Sardenya i Mariano Alava de l'Ajuntament d'Amurrio (País Basc).

En tota Catalunya hi haurà més de 50 observadors internacionals, que està previst que segueixin tot l'escrutini per donar fe del recompte final. També emetran informes un cop acabada la jornada, que es remetran a organismes internacionals com ara l'ONU, la Unió Europea o el Consell d'Europa, a més de les institucions catalanes pertinents, en què exposaran tot allò que puguin comprovar sobre el terreny el dia de la consulta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada