diumenge, 21 de febrer del 2010

Opinió: La nòmina catalana

ARTICLE D’OPINIÓ ENVIAT PEL XAVIER

Aquest proper divendres es presentarà a Balaguer el Cercle Català de Negocis (CCN), una entitat que aplega centenars d'empresaris partidaris de l'Estat propi. Recentment des del CCN han presentat 'la nòmina catalana', un projecte per a donar a conèixer quant cobraríem de més en una Catalunya independent, a partir d'estudis elaborats durant mesos de treball per economistes de prestigi com Emili Valdero, Jacint Ros Hombravella o Elisenda Paluzie.

Segons aquests estudis es podria reduir l'IRPF un 48,5% de mitjana, les quotes de la Seguretat Social un 13,2%, i l'Impost de Societats fins a deixar-lo en un 20%. I això sols utilitzant per a rebaixar impostos un terç del dèficit fiscal amb Espanya (8.200 milions d'euros dels 22.000 milions d'espoli anual). Encara ens quedarien la resta de recursos (13.800 milions d'euros) amb els que es podria millorar les competències actualment en mans de l'Estat, fer polítiques socials, augmentar les pensions o construir i millorar les infraestructures.

A mode d'exemple el CCN ens presenta la següent taula, amb càlculs per a cinc famílies que presenten cinc nivells d'ingressos familiars diferents:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada