divendres, 1 de gener del 2010

Opinió: De l'èxit i del fracàs

RETALLS DE L'ARTICLE ENVIAT PER L'ÀLVAR

La distància entre l'èxit i el fracàs és curta, s'ha dit sempre i ho sap tothom. La consulta sobre la independència del passat 13 de desembre a diferents municipis de Catalunya exemplifica la voluntat d'anar movent la línia separadora del triomf o la derrota.

Si estenem les magnituds de les consultes de desembre en un escenari de la realitat electoral catalana, la taxa de suports a la independència de Catalunya podria arribar a un brillant 64% en una consulta on els nivells de participació fossin similars als del referèndum de la Constitució Europea del 2005.

Si ve es cert que estem parlant de política-ficció adulterada a més amb diversos factors com la modificació del cens electoral, no ho és menys que els nivells de participació de les consultes fetes fins ara han estat aconseguits amb iniciatives populars mancades de suport institucional i amb la dificultat afegida de no tenir cap campanya contrària que facilités la mobilització d'aquells que només participen per l'efecte rebot.

No el tenen els organitzadors de les consultes sobre la independència de Catalunya, a Balaguer el proper 25 d'abril, que treballen exitosament malgrat que només susciten suports i indiferència. Una mobilització a favor del NO seria la millor campanya que podrien rebre els soferts responsables de tan legítimes iniciatives.

LLEGIU-LO SENCER AL BLOC DE L'ÀLVAR

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada